torstai 14. syyskuuta 2017

Koiramme

Aikaa on kulunut viime päivityksistä joten lienee paikallaan kerrata kennelin tämän hetkinen basenjivahvuus :-)

UROKSET

FI SE MVA Remwin Timeaftertime "Sudi"



s: 13.6.2015
i: AU CH Remwin Black Ramesis
e: AU GR CH Remwin African Deity
kasv: Lyn Hughes, Australia
om: Päivi Salomäki (Furahan) ja Päivi Somppi (Heriaheri)

Sudi on komea australiantuontimme jolla on avoin ja ystävällinen luonne ja energinen olemus. Sudi on pärjännyt näyttelykehissä mainiosti ja näyttänyt osaamistaan myös maastojuoksukilpailuissa joista sillä on jo yksi sertifikaatti ansaittuna. Sudi asustelee Salomäen perheessä vaihtelevan kokoisessa basenjivoittoisessa koiralaumassa.

FI MVA Heriaheri Viridian Green "Untu"




s.26.12.2012
i: FI MVA Heriaheri Se A Cabo
e: FI MVA HeJW-10 Furahan Heri Malaika
kasv: Päivi Somppi (Heriaheri)
om: Päivi Somppi ja Liisa Kerola

Untu jäi omistukseeni vuoden 2012 pentueesta ja toivon mukaan on joskus isänä jollekin tulevaisuuden Heriaheri-pentueelle. Untu nautiskelee elostaan Liisan lemmikkinä seuranaan toinen basenjiuros ja afgaaninvinttikoiranarttu. Untu on mukavanluonteinen herrasmies jonka kanssa olen käynyt näyttelyissä harvakseltaan, mutta valionarvo tuli hienosti saavutettua. Voi sitä riemua kun silloin tällöin pistäydyn Untua tapaamassa!

FI MVA Heriaheri Se A Cabo "Carlos"



s:23.11.2007
i: FI MVA C-Quest Rhythm Riots Behukai
e: Avongara Mwana Of Brushy Run
kasv: Päivi Somppi (Heriaheri)
om: Sari Toroi, Helena Myryläinen (Furahan) ja Päivi Somppi (Heriaheri)

Carlos on oma kasvatti esimmäisestä pentueestani ja se on perimältään yli 70% uus-afrikkalainen. Carlos saavutti hienosti muotovalionarvonsa ollen VSP Vaasan-KV näyttelyssä huhtikuussa 2012. Tämä komistus on myös osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi, sen jälkeläisiin lukeutuu Suomen tämän hetken (2017) voitokkain basenjiuros Furahan Jacabo Jabari, unohtamatta tietenkään tuota omaa Untua:-) Carlos asustelee Toroin perheen lemmikkinä ja lenkkikaverina toisen basenjiuroksen kanssa.


FI MVA Dark Skies Catcher In The Rye "Niilo"




s: 1.12.2005
i: US CH Mata Hauri Samuel
e: US CH Mata Hauri Dark Skies Zinnia
kasv: Gloria Steiger, USA
om: Päivi Somppi (Heriaheri)

Niilo on tällä hetkellä ainut meillä kotona asuva basenji. Ikääkin alkaa jo olla, mutta eipä se kyllä vielä oikein missään näy:-) Avoimella, tavattoman ystävällisellä luonteella varustettu Niilo on varsinainen hurmuri ja saakin anteeksi paheensa mm. ruokarosvouksen. Niilo sai Suomen Kennelliiton Sankakarikoira -tittelin vuonna 2015, ansiokkaasta tominnasta veden varaan joutuneen ihmisen pelastamisessa. Tämä on ensimmäinen basenjille myönnetty Sankarikoira-arvo. Niilo on jo pääosin eläkkeellä harrastetoiminnoista, mutta toisinaan pistäytyy lapsi ja koira-kehissä perheemme jälkikasvun kanssa.

NARTUT

FI SE EE MVA I Know A Secret Afrikata "Malaika"



s: 8.12.2013
i: C.I.B. LV LT RUS CH EE LV LT BALT JCH BALTJV-07 EEJV-08 Faraoland Point Taken
e: C.I.B. LV LT RU CH LT JCH Chagmas Lady In Black
kasv: Airida Bereisiene, Liettua
om: Päivi Somppi (Heriaheri) ja Petter Welroos

Malaikaa miettiessä ensimmäisenä tulee mieleen sana ihastuttava. Mallukka asuu sijoituskoirana Welroosin perheessä länsirannikolla kahden vanhemman basenjinartun kanssa ja tapaan sitä aina silloin tällöin. Se on reissannut kanssani näyttelyissä ja viettänyt aina viikon tai kaksi täällä meillä noiden reissujen tiimoilla ja on ollut ihana tutustua tähän valloittavaan basenjipersoonaan. Malaika on pärjännyt näyttelykehissä mainiosti ja on yhtä ulkomaan Cacibia vailla saavuttaakseen Kansainvälisen muotovalion tittelin. Nyt on vihdoin syksyksi 2017 tehty pentusuunnitelmat ja toivottavasti ensi talvena saadaan iloita pienistä Malaikan pennuista täällä Huminassa.

Ajibu Pennies From Heaven "Penni"



s: 18.12.2015
i: Ajibu King Of Hearts
e: C.I.B POHJ FI DK SE EE MVA EE JMVA TLNJW-12 NOJV-12 Wazazi The One And Only
kasv: Marjukka Anttila, Helsinki
om: Laura Frey ja Päivi Somppi (Heriaheri)

Penni on Heriaheri-joukkueen viimeisin vahvistus ja vau mikä mimmi tämä onkaan! Penni valloitti olemuksellaan niin kotitiiminsä Freyn perheen kuin meidät muutkin kanssaeläjät. Pennin seurana asustelee kaksi jo vankasti eläkeikään ehtinyttä basenjia. Näyttelysaralla on alkanut upeasti, saa nähdä mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan tämän Pendolinon kanssa. Jälkikasvuakin jo suunnitellaan, joko syksylle 2018 tai 2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti