torstai 3. joulukuuta 2009

Basenjielämää 20 vuotta


Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun ensimmäinen basenjini Piiku, FIN MVA Furahan Heri, syntyi. Tuo ajanjakso on jo yli puolet omasta elämästäni, aika tovi siis. Koska taloudessa on edelleen basenjeja, näyttää siltä että se oikea koirarotu löytyi;-)
Tuohon aikaan tiedon etsiminen basenjista ei ollutkaan niin helppoa kuin nykyään, ei päässyt vielä nettiin lukemaan rotuyhdistyksen sivuja tai etsimään tietoja pentusuunnitelmista kasvattajien kotisivuilta. Paras paikka tutustua rotuun oli koiranäyttelyt. Värivalikoimaa oli tuolloin saatavilla punavalkoinen ja tricolour. Itse ihastuin trikkiin ja ilokseni Furahan kenneliin suunniteltiin syksylle-89 kahden tricolournartun astuttamista. Ensimmäinen pentue syntyi viikkoa aikaisemmin ja tuloksena oli kuusi punavalkoista. Jännitin valtavasti uutisia toisesta pentueesta, olisiko joukossa yhtään trikkinarttua... Voi sitä riemua kun kasvattaja soitti ja kertoi että kaikki viisi pentua, kaksi urosta ja kolme narttua, olivat trikkejä!
Piiku muutti meille seuraavan vuoden tammikuulla ja loppu onkin historiaa. Se eli 14,5-vuotiaaksi ja oli loppuun saakka pirteä ja toimelias. Oheinen kuva on otettu sen viimeisenä kesänä.

1 kommentti:

  1. Niin se aika vaan on kulunut!! Jo 20v siitä, kun Piiku(Furahan Heri) muutti Vaasaan...paljon on mahtunut näihin vuosiin!! Mukava on ollut sinun kanssa kulkea Päivi!!

    VastaaPoista