maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kuulumisia näyttelyistä ja muualta

Taas on aika tovi vierähtänyt viime päivityksestä. Kesä tuli ja sepäs vasta ihanaa! Aurinkoinen ja lämmin sää houkuttelee tietysti oleskelemaan enemmän tuolla ulkosalla, sen myötä nämä päivityspuuhatkin tuntuvat jäävän hieman vähemmälle.

Toukokuun 4. päivä pistäydyimme Sanni -tyttären kanssa Hämeenlinnassa kasvattajakollega Heidin järjestämillä pentutreffeillä. Liisa tuli paikalle Untun (Heriaheri Viridian Green) ja vanhemman basenjinsa Kasperin kanssa. Pentujen touhuja oli hauska seurata ja välillä naposteltiin piknikpöydän antimia. Ja tietenkin otettiin valokuvia. Kasperilla oli tyttöasiat vahvasti mielessä ja otti kohteeksi Sannin. Nelivuotias kuitenkin vain totesi topakasti että "minä kyllä pärjään itse tämän jäpittäjän kanssa", kun apua tarjotiin. Sitä se on kun tottuu koiratouhuihin pienestä pitäen;-) Untu oli kasvanut kovasti ja jännittävää on seurata kuinka korkea siitä nyt sitten tuleekaan. Hieman oli turhaa elopainoa tuolla hetkellä ja ei muutenkaan ihan parhaassa arviointivaiheessa näin nelikuisena. Mutta kyllä sieltä tutut raamit erottuivat ja suloinen persoona. Pienet näyttelyharjoituksetkin pidettiin ulkona. Kiitokset Liisalle kun toit Untun näytille Hämeenlinnaan ja Heidille kiitos treffien järjestämisestä. Hauskaa oli:-) Ja kuvia vielä odotellaan Heidin kamerasta...


Sanni pentutreffeillä


Suloinen Untu

Kuulumisia näyttelyrintamalta. Viime talven pentujemme emo Iris (HeJW-10 Furahan Heri Malaika) on käynyt taas muutamassa näyttelyssä omistajansa Marian kanssa. Lahden KV näyttelyssä 27.4. tulos oli avoimessa luokassa ERI ja 3. sija. Tuomarina Barbara Ruth Smith Ruotsista. Haminan KV 11.5. tuottikin sitten täysosuman, Tuula Savolaisen tuomaroimana Iriksen tulos oli AVO ERI1 SA PN2 SERT FI MVA ja VACA. Samalla Iris tuli sitten myös Viron valioksi kun sieltäkin tuli se sertifikaatti napattua jokin aika sitten. Onnittelut Maria!! Seuraavana päivänä Iris ja Maria pistäytyivät vielä Helsingin kansainvälisessä ja siellä valioluokassa tulos oli ERI4 SA, tuomarina irlantilainen Jean Westren.


Iris kesällä 2012

Pegi (FI MVA Heriaheri Harvest Moon) kävi silmäpeilauksessa toukokuun lopulla ja tuloksena pienen pieni ppm piste toisessa silmässä, muutoin puhtaat silmät. Pegille on suunnitteilla pentue ensi syksyksi, tästä lisätietoa lähiaikoina.

Kuulumisia ihanien kuvien kera on tullut Liettuasta Pupalta (Heriaheri Vermillion Red). Pupa on kotiutunut mainiosti ja leikkii innolla basenjikumppaninsa Chiliksen kanssa. Näyttelyharjoittelukin on jo aloitettu ja ensimmäinen pentunäyttely loppukesälle on suunnitelmissa. Alla muutama kuva kauniista pikkuneidistä, kuvat Darius Jurevicius.