tiistai 23. huhtikuuta 2013

Näyttelytuloksia ja kevättä

Näyttelykausi on vasta aluillaan, mutta muutama näyttelytulos on jo päivitettäväksi. 12.-13.4. pistäydyimme Sanni-tyttären kanssa Vaasassa ja Pegi (FI MVA Heriaheri Harvest Moon) pääsi lauantaina kehään Vaasan KV näyttelyyn. Mukavan pirtsakkaasti Pegi esiintyi pitkän näyttelytauon jälkeen ja tulos ruotsalaisen tuomarin Marie Gadolinin kehässä oli ERI ja valioluokan kolmas SA:n kera.

Viime viikonloppuna tekstiviesti toi uutisia ulkomailta, viime talven Heriaheri-pentueen emo Iris (HeJW-10 Furahan Heri Malaika) oli saanut sertifikaatin Virossa:-) Onneksi olkoon Maria! Irikseltä puuttuu ainoastaan yksi sertifikaatti muotovalion arvon saavuttamiseksi, toivottavasti se viimeinen serti tulee napatuksi jostakin vielä tämän kauden aikana.

Kevät tulikin sitten vauhdilla kun ilmat vihdoin alkoivat lämmetä. Ensimmäiset leskenlehdet on jo bongattu ja jäiden lähtöä odotellaan. Onneksi asutaan mäen päällä niin ei tarvitse pelätä tulvia.


Pegi ihmettelemässä järven korkeaa pintaa viime keväänä.

torstai 4. huhtikuuta 2013

Kotiutuneet

Kaikki talven pentumme ovat nyt muuttaneet uusiin koteihinsa. Tyttö Pupa (aiemmin Niiu) muutti Liettuaan kolmisen viikkoa sitten kun uudet omistajat tulivat noutamaan sitä täältä Huminasta. Hyvin oli tytteli reissannut pitkän matkan ja asettumista uuteen kotiin on mainiosti vauhdittanut perheen basenjipoika Chilis. Ovat kuulemman jo kuin vanhat kaverukset:-) Pupaa tullaan ehkä näkemään joissakin Baltian näyttelyissä tulevaisuudessa, aika sitten näyttää.

Myös Untu muutti uuteen kotiinsa kaksi viikkoa sitten ja hyvin senkin kotiutuminen on sujunut. Untukin sai koira- ja myös ihan basenjiseuraa, joten leikkikuviot ovat löytyneet mukavasti. Untu jäi sijoituskoiraksi kuten toivoinkin, kiitokset Liisalle kun tarjosit pojalle ihanan kodin!

Nelson on mainiosti asettunut omaan kotiinsa, on vieraillut tapaamassa koirakavereita ja saanut vähän harjoitusta näyttelykehiäkin varten. Kiitokset kuulumisista Camilla!

Tässä vielä pennut hieman eri ikäisinä kuvattuina


Heriaheri Vivid Sky Blue "Nelson"
Omistajat: Camilla ja David Sundberg


Heriaheri Viridian Green "Untu"
Omistajat: Liisa Kerola ja Päivi Somppi (Heriaheri)


Heriaheri Vermilion Red "Pupa"
Omistaja: Erika Jureviciene, Liettua

Muutama kuva Pupasta uudessa kodissaan Liettuassa, kuvat Darius Jurevicius.