keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Martan pennut


Martan pennuilla on ikää jo kokonaiset viisi ja puoli viikkoa. Welroosin perheen suuri tupakeittiö on valloitettu ja uteliaina laajentavat elinpiiriään jo muuallekin taloon. Kohta on pienillä edessä muutto kun maanantaina olisi tarkoitus pentulastin kanssa ajella Vaasasta tänne Virroille. Sitten pääsevät tutustumaan Huminan elämään vielä muutamaksi viikoksi ennen omiin koteihin lähtöä.
Kuvassa Helmi-tyttö neliviikkoisena.

Toinen tytöistä vielä vapaana, tiedustelut tervetulleita!

maanantai 25. tammikuuta 2010

Tervetuloa Suomeen Robin!

Eilen saapui Suomeen uusi tuontivahvistuksemme naapurimaasta Ruotsista. Kahdeksanviikkoinen Robin muutti Jorgen (Heriaheri Soul Sacrifice) kaveriksi Kuusankoskelle. Suuret kiitokset Johannalle kun tarjosit kodin pienelle trikkipojallemme!

Zahleka Taji Watch N Learn "Robin"
Int Dk N S Ch Zahleka of Jillayla x Am Ch SBIS Tajis Klassic Beauty
Kasvattajat: Linda Carlson ja Cecilia Åkerblad, Ruotsi
Omistajat: Johanna Sundholm, Päivi Somppi (Heriaheri) ja Päivi Salomäki (Furahan)
Kuvat: Zahleka Basenjis, Robin 8 viikkoa.




Kiitokset Robinista kasvattajille Lindalle ja Cecilialle Ruotsiin, sekä emon omistajille (Taji Basenjis ja NBN Basenjis) Yhdysvaltoihin!

torstai 21. tammikuuta 2010

Yhteistyötä



Kotisivuista haaveillessa asiat siirtyvät enemmän ja vähemmän tänne blogin puolelle...
Martan ja Niilon pentujen lisäksi seuraamme tänä talvena erityisellä mielenkiinnolla myös erään toisen pentueen kehitystä. Tämän pentueen emona on elegantti mustavalkoinen Fin Mva Furahan Pukka Vizuri "Venus" ja isänä komea Ranskassa asuva tricolour Am Fra Lux S Ch Wakili Signet Gianni Versace "Versace". Pennut, yksi punavalkoinen poika ja neljä punavalkoista tyttöä, syntyivät jouluaattona. Pentue toteutettiin Furahan ja Heriaheri kenneleiden yhteistyönä. Venus on oman kotipoikani Sonnyn tytär ja olin enemmän kuin innostunut kun minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan tähän projektiin. Suuret kiitokset Päiville ja Helenalle jo tässä vaiheessa! Pentujen katsastusreissu on suunnitelmissa kuun lopulle. Ohessa kuvat vanhemmista.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Pentukuvia osa 2

Tässä vielä viikonlopun kuvasatoa Martan ja Niilon pennuista.







maanantai 18. tammikuuta 2010

Pentukuvia


Kotona Huminassa taas. Sinne jäivät pentuset vielä emon ja Welroosin perheen hoiviin kasvamaan muutamaksi viikoksi. Sitten pääsee vuorostaan isukki Niilo leikittämään jälkikasvuaan:-) Hoksasin vasta kotimatkalla, että jäi sitten se 'virallinen' neljän viikon yhteispotretti pennuista ottamatta. Ohessa poseeraavat Zuma omassa kuvassaan ja tyttelit Pegi ja Helmi yhdessä. Laitan lisää kuvia esille, kunhan saan kamerasta ulos. Kyllähän noita taas tuli zoomailtua;-)

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pennut neljä viikkoa





Muutaman viikon tauon jälkeen pääsin taas katsomaan Martan pikkuisia. Neljän viikon ikä on saavutettu ja muutos reilun viikon vanhoista pötkylöistä on valtaisa. Kolme ihanaa toffeekarkkia siellä oli odottamassa ja aika hurahti vauhdilla niiden touhuja seuratessa. Martta-emon maito on tehnyt kauppansa ja varsinkin Pegi on kyllä ottanut osansa, lieneekö saanut Niilo-isukin geenejä kun ruoka tuntuu maittavan;-) Kiinteää ravintoakin maistelevat jo innolla.

perjantai 15. tammikuuta 2010

Iloa ja surua


Vajaan viikon jaksolle mahtui taas monenlaista. Iloa ja vähän huolta ja murhettakin. Sunnuntaina vietimme tyttäremme Sannin 1-vuotissyntymäpäivää. Lauantain valmistelut saivat uuden luonteen, kun Huminasta meni lämmöt. Siinä vaiheessa pakkasta oli kuitenkin vielä noin -25 astetta. Onneksi olimme jo aiemmin päättäneet, että juhlat pidettäisiin Tampereen mummolassa. Illaksi lämmöt saatiin takaisin, mutta puolen yön aikaan poltin taas lakkasi toimimasta, joten sunnuntaina heräsimme huonosti nukutun yön jälkeen aika viileissä tunnelmissa. Tuukka isukilta jäivät sitten tyttären syntymäpäivät väliin kun oli jäätävä kotiin poltinta korjaamaan. Basupojatkin tutkailivat surkeina tilannetta viilenevistä nukkupaikoistaan. Onneksi saatiin sähköpatterilla lämmitettyä yhtä huonetta niitä varten.

Kuvassa Sanni ja Niilo uuden vuoden aattona. Sannin lempipaikkoja ovat koirien punkat. Tänään kävin ostamassa yhden lisää, koska keittiössä on nykyään toinen basu jatkuvasti ilman paikkaa kun pikkuneiti luulee olevansa koira:-).

Keskiviikkona toinen Martan ja Niilon pojista matkasi sateenkaarisillalle sillä todetun kehityshäiriön vuoksi. Huolestuimme sen tilasta kun se ei kehityksessä pysynyt muiden pentujen mukana. Muut kolme pentua ovat terhakoita ja normaaleja basenjinalkuja. Itse pääsen niitä ihastelemaan jo tässä viikonloppuna, huomenna olisi tarkoitus ajella Vaasaan. Uusia pentukuvia on siis luvassa:-)

Keskiviikkona Huminan kotimaisemissa nähtiin taivaalla kaunis lumikidekaari.



Heriaheri Heart Of Gold "Osmo" 19.12.2009 - 13.1.2010

maanantai 11. tammikuuta 2010

Pennut kolme viikkoa


Martan pennut täyttivät lauantaina kolme viikkoa. Virallisen ryhmäpotretin ottamista harjoitellaan ja liikkuvainen sakki ei ole niitä helpoimpia kuvattavia. Marsuvaiheessa pysyivät sentään paremmin paikallaan. Mutta ovathan nämä jo niin suloisia! Alkavat näyttää ihan oikeilta koiranpennuilta:-) Kuvassa vasemmalta oikealle Pegi, Osmo, Zuma ja Helmi. Zumaa jo haukotuttaa kuvauskohteena oleminen.

lauantai 9. tammikuuta 2010

Pakkaspäivää


Täällä Virroilla on pakkanen kolkutellut siellä -30 tietämissä jo useamman päivän. Basupojat käyvät ulkosalla vain muutaman minuutin pyrähdyksillä. Maisema on kyllä kuin postikortista, mutta onneksi sitä voi ihailla ikkunastakin.

Kotisivujeni etenemisen tielle tuli itsestäni riippumaton este tuossa joulun alla. Harmittavaa sinällään, niitä oli työstetty jo aika pitkälle. Katsomme tilannetta tekijän kanssa tässä lähiaikoina ja sitten selviää miten asian kanssa edetään.

Pennut sen kun kasvavat ja uusia kuvia on luvassa viikonlopun aikana. Siihen saakka ihaillaan Niilo -isukin pentunassua:-)

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pennut kaksi viikkoa


Ensimmäiset kaksi viikkoa on nyt pennuilla takana ja kehitysvauhti on melkoinen. Silmät aukesivat tytöillä jo vuoden ensimmäisenä päivänä ja pojatkin seurasivat heti perässä. Sen myötä tietenkin ulkomaailma alkaa hahmottua aivan eri tavalla. Kävelyä harjoitellaan kovaa tahtia ja massut senkun kasvaa maitobaarilla oleillessa;-) Itse olen täällä kotona Huminassa ja kovasti tekisi mieli pentulaatikon äärelle taas. Täytyy nyt vain malttaa hetki ja nauttia sen aikaa Welroosin perheen kuvaposteista.